main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Kõige väiksemate start on antud. Imbi Raasuke

XVI Juku Jooks Taritus

Kategooriad: Varia
Autor: Alver Kivi
10.07.2024
08:52

Juunikuu 28. päeval, reede õhtul kogunes 153 inimest, et osa saada järjekordsest Juku Jooksust. Toimus seekord 16. korda.

Idee autor oli Heino Laht ja jooksule nime andis Olev Ait, mõlemad nüüdseks manalamehed. Võistlus toimub Johannes Raasukese mälestuseks ja meenutuseks. See mitmekülgne spordimees oli enne sõda kohalik Taritu kandi eestvedaja mitmetel spordialadel. Juku oli ainuke paberitega spordiinstruktor siinkandis. Tema suurteks eeskujudeks olid Saaremaa Suur Tõll Aleksander Sannik ja tõstja Arnold Luhaäär. Tema kutsel käisid suured spordimehed ka Taritus sporti propageerimas.

Jooksuvõistlust peame alates 2008. aastast, sest 1938. tuli ta maakonna meistriks 1000 m jooksus 3.00,0. Selle aja on ületanud meie jooksudel 11 meest 21 korda. 2008.aastast püsivad veel kaks vanuserühma rekordit (Kaarel Mai ja Marie-Elis Kuivjõgi).

Jooksjate/osalejate koguarv suurenes 687 isikuni (osalenud vähemalt ühe korra 16 aasta jooksul). Sel aastal osales esmakordselt ja lisandus nimekirja 46 isikut. Läbi aegade on enim osalejaid olnud 7-10 vanuserühma poisse tüdrukuid (103+144 stardikorda)

Tillujooksus eelkooliealisi oli  stardis 24, rahvajooksjaid/kohtunike 134 ja võistlejaid 1000 m jooksus 72. Sel aastal ületati üks vanuserühma rekord, 50+ võitja Taimi Kangur. Absoluutkiiremad Janar Mai ja Liina Tabri. Oma vanuserühmade võitjad olid veel: Sohvi Piipuu, Jese Kelder, Roosi Kukkela, Trevon Leiger,  Lisanna Valdmets, Uku Orav, Liina Pehk, Kaido Eichfus, ja Tarmo Mändla.

Johannes Raasuke oli pärit Lepiku talust. Tänud tänasele pererahvale, kes igati aitavad kaasa jooksu õnnestumisele. Toetajad, abimehed, sponsorid on jätkuvalt Saaremaa vald ja Saaremaa Spordiliit, perekond Raasuke, Saaremaa vesi OÜ, Premia Tallinna Külmhoone AS, Taritu Rahvamaja ja Arenguselts ja Lümanda spordiselts SPORT, ka eraisikud. Täpne statistika osavõtjate kohta, finišiprotokollid ja pildimaterjali leiab FB kodulehelt Juku Jooks 2024.

Peakohtunik Urve Vakker

 

 

 

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.