main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Kaur Kivistik võitis Guernsey Saarte mängudel kulla. Alver Kivi

Kaur Kivistik keskendub taas takistusjooksule

Kategooriad: Kergejõustik
Autor: Alver Kivi
11.01.2024
08:15

2022. aastal maratonile keskendunud ja Müncheni EM-il meeskondlikult koos Roman Fosti ja Tiidrek Nurmega võistelnud Kaur Kivistik võtab nüüd taas oma põhidistantsiks 3000 m takistusjooksu eesmärgiga jõuda tänavustele tiitlivõistlustele.

2022. aasta veebruaris Sevillas jooksis Kaur Kivistik maratonis oma isikliku rekordi 2:16.38, Münchenis sai ta aja 2:17.51. Need on jäänud seni ka tema ainsateks maratonideks. „Ma ei ütle, et ma selle ala nüüd maha jätan,“ märkis Kaur Kivistik.

„Kõige suurem põhjus muutuseks on praegu see, et eelmine hooaeg läks vigastuse ja mingite muude asjade nahka ning sain aru, et kui ma sel aastal tahaksin suurtel võistlustel joosta, siis on ainus variant staadionile tagasi minna.“

Kuna tiitlivõistlused on Kaur Kivistiku jaoks alati väga tähtsad olnud, siis ta otsustas, et proovib uuesti takistusjooksu lootuses, et pääseb ka starti. „Kuna ma eelmisel aastal ühtegi maratoni ei saanud joosta ning kvalifikatsiooni perioodil ühtegi tulemust pole, siis kevadel ühe maratoni jooksmisest ei piisaks. Kaks maratoni ei oleks aga ära kannatanud, sest ettevalmistus oleks jäänud nii lühikeseks,“ selgitas ta.

Kaur Kivistik tehtud otsust ala vahetuseks siiski ei pea. „Otseselt ma ennast ju maratoonariks veel ei pea, sest jooksin vaid kaks maratoni,“ lausus jooksumees. „See oli kõik nii lühike hetk ning aastaga ei jõudnud ma ka vajalikke kogemusi saada ja aastaga ei jõudnud ka treening niipalju muutuda.“

Kaur Kivistiku sõnul on ta pigem olnud ikka takistusjooksja, kes otsustas joosta vahepeal maratoni. Samas ei ütle ta ka maratonile veel lõplikult ei ja hooaeg võibki kujuneda selliseks, kus alustab staadionil ja lõpetab maratoniga.

Aasta algab Kaur Kivistikule treeninglaagriga Keenias. Veebruaris on ta kodus ja märtsis sõidab Ameerikasse laagrisse. Aprillis on kavas juba neli võistlust, mis tähendab, et hooaeg hakkab väga varakult, sest eesmärk on täita Euroopa meistrivõistluste norm 8.25. Kaur Kivistiku isiklik rekord on 8.28, mis tähistab ka Eesti rekordit.

„Norm on tugev selletõttu, et saaks lasta peale ka rankinguga sportlasi,“ märkis Kaur Kivistik. „Selleks on vaja teha, aga minimaalselt kolm võistlust. Kvalifikatsiooni periood on mai lõpuni. Võimalused olümpiamängudele saada sõltuvad Euroopa meistrivõistlustest, ega olümpiale ei lasta neid, kes Euroopakatel hästi ei jookse. See on eeldus ja Top 6 on miinimum, aga võib-olla ei piisa ka sellest.“

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.