main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Ivar Truu käiku märkimas. Alver Kivi

Mängiti Arvo Risti mälestusturniir kabes

Kategooriad: Kabe
Autor: Alver Kivi
02.07.2023
15:03

Paljukordse Eesi kabetšempioni esimene mälestusvõistlus peeti Kärdlas vahetult pärast tema surma 2019. aastal. Järgnes segane piirangutega koroonaaeg ning teist korda mängiti Arvo mälestuseks alles nüüd, laupäeval 1. juulil Kärdla spordikeskuses.

Kaheksa osavõtja hulgas oli favoriidiks Elva koolipoiss Keir-Christian Sugul, kuna Arvo vend, meister Raivo Rist piirdus kohtunikutegevusega, Kiirturniiri mõtlemisaeg oli 10 min. partiile pluss 5 sek. iga sooritatud käigu eest.

Minu enese võistlus kulges raskelt, partiid lõpetasin ühena viimastest ja teiste mängu jälgimiseks polnud aega. Siiski nägin ära Suguli ning Ivar Truu mängu lõpu, kus Ivar tegi kindla viigi. Kuid allers viimase vooru lõppedes lugesin turniiritabelist, et see jäigi Ivari ainsaks viigiks, teised partiid ta võitis. Sugul aga seekord saarlastest jagu ei saanud, temaga viigistasid veel Heino Tammesid ning läbi häda ka Jaan Truu.

Turniiritabel näitas, et Ivari ja Keiri järel kogusid võrdselt punkte Tammeaid, J.Truu ning Hiiumaa noormängija Tamor Tomson. Viimase Bergeri koefitsient oli nõrgem, kuid saarlastel võrdne ning nemad pandi lisapartiid mängima. Seda mängis Heino hästi, kuid üks “näpukas” andis siiski võidu vastasele.

Nii kujunes lõppjärjestuseks 1. Ivar Truu 6,5, 2. Keir-Christian Sugul 5,5 3. Jaan Truu, 4. Heino Tammeaid ja 5. Tamor Tomson – kõigil 4, 6.-7. Mihkel-Kalju Tammeveski (Harju) ning Arvo Alber Hiiumaa) -mõlemal 2 punkti. Kaheksas osavõtja pidi kõigile “kooliraha” maksma.

Jaan Truu     

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.