main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Karl Patrick Lauk kordas grupisõidu tiitliga isa Andrese saavutust. Riho Räim

Karl Patrick Lauk krooniti grupisõidus Eesti meistriks

Kategooriad: Jalgrattasport
Autor: Alver Kivi
25.06.2023
19:26

Leedus Alytuses toimunud Balti- ja Eesti meistrivõistlustel maanteeratturite grupisõidus võitis profiklubi Bingoal WB esindav Karl Patrick Lauk meeste arvestuses oma esimese kuldmedali. Sellega kordas ta isa Andrese saavutust.

„See võit on mulle väga oluline, sest korra oli vaja see meistrisärk kätte saada,“ märkis Karl Patrick Lauk, kellel on varasemast meistritiitleid U23 klassis ja medaleid Eliidi sõitudelt, kuid esimene täistabamus tuli alles nüüd.„Sellistele sõitudele minnakse ikka võitma ja kuldmedalit võtma, teise või kolmanda kohaga pole kokkuvõttes midagi peale hakata.“

Kar Patrick Lauk ütles, et tegu on ka tema karjääris olulise saavutusega, kuid kui palju see mõjutab tema edaspidiseid võimalusi klubi tasandil ta öelda ei osanud. „Jalgrattamaailmas on kindlasti vahe, kas sa oled Prantsusmaa, Itaalia või Eesti meister,“ lausus ta.

162,8-kilomeetrise pikkusel võistlusmaal eraldusid grupist neli eestlast, kelle hulgas Karl Patrick Lauk ja Mihkel Räim (ATT Investments) ja lätlane Liepinš, kellel oli lõpus kõige rohkem jõudu ja uhke soolosõiduga võttis nii Balti maad, kui Läti meistritiitli.

Karl Patrick Lauk ütles, et sellele sõidule ei saa mingi kindla taktikaga minna. „Peab olema valvas ja kõhutunde järgi toimetama,“ selgitas rattur. „Muidugi tegime ka Mihkliga veidi koostööd, sest meil oli üks saateauto ja tõime sõbrale vett. Aga üldiselt sõidetakse sellisel sõidul ikka ise enda eest. Lõpus, kui Mihklil hakkasid krambid ja tal ei olnud hea olla tegi ta minu kasuks pisut rohkem, mida muidu poleks teinud.“

Kümmekond kilomeetrit enne lõppu kukkus liidrite hulgast Mihkel Räim ja võitluses kahe konkurendiga Eesti meistritiitlile jäi peale Karl Patrick Lauk (+37,6). Talle järgnesid Lauri Tamm (+41,8) ja Rein Taaramäe (+48,8).

„Mina läksin seda võidusõitu ikka võitma ja üritasin Liepinišiga minna, aga kui nägin, et Rein ja Lauri hakkasid pulli tegema ning neid see ei huvitanud, siis andsin ka ise järgi,“ selgitas Karl Patrick Lauk.

„Minu plaan oli lõpus see viimane tõus vastu pidada ja kontrollida nende rünnakuid, sest teadsin, et allamäge minnes olen neist finišis kiirem ning sain sellega ka korralikult hakkama.“

Suure osa distantsist samuti liidritega sõitnud tiitlikaitsja Mihkel Räim pidi seekord leppima kokkuvõttes 11. ja Eesti meistrivõistluste arvestuses seitsmenda kohaga. Võitjale kaotas ta 2.36,5.

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.