main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Urmas Randma: Malefestival oli rajatud väga väetatud pinnasele

Kategooriad: Male
Autor: Alver Kivi
07.06.2022
10:12

Saaremaa Malefestivali korraldaja Urmas Randma võttis ürituse kodulehel lõppenud võistluse kokku ja avaldas tunnustust peasponsor Coop Saaremaa panusele.

„Mõte korraldada kodusaarel maleüritus pesitses minus juba pikka aega. Pühajärve turniirid olid vast kenasti välja tulnud, olin saanud malemaailmas palju häid tuttavaid nii tippmängijate kui funktsionääride hulgas ja see oli heaks “pinnaseks” ka kallil kodusaarel üks korralik malepidu püsti panna ja sellega kena Saaremaad muule maailmale läbi kauni mängu tutvustada. Õnnestumise korral oleksin endaga nagu “rahu sõlminud, et olen kodusaarele ka midagi nagu tagasi andnud. Siit olen ma ju pärit, siin on mu juured ja siit võib ehk pärit olla ka minu keerulisevõitu iseloom. Nagu kadakajuurikas nii heas kui halvas…

Algus oli üllatavalt positiivne, sain “jah” sõna vallajuhtidelt ja ka esimestelt sponsoritelt, 2020-2021 festivalid õnnestusid vaatamata covidi probleemidele sedavõrd, et olime Euroopa malemaastikul juba natuke tuntudki.

Tänavune festival sai juba talvel “tuult tiibadesse”, sest festival sai väga väärt peasponsori COOP SAAREMAA näol. Julgen öelda, et see oli kui lotovõit, sest nii suure ürituse organiseerimiseks on vaja nn “vundamendiraha”, mis annab kindlama tunde juba varakult kuulsustega kokkuleppeid sõlmida. Ometi arvan, et mitte raha pole sellises “diilis” kõige tähtsam, minu jaoks on tähtsaim “ühte jalga käimine” ja ühtemoodi mõtlemine, et tegelikult teeme ühist asja kalli kodusaare jaoks. Julgen öelda, et ilma suurema varasema kogemuseta olid Coopi inimesed väga väärt koostööpartnerid, mis oli mulle väga meeldiv üllatus ja annab usku edasiseks koostööks malefestivalist üks korralik Euroopa malepidu püsti panna. Usun, et see on võimalik!

III COOP Saaremaa malefestival oli seega rajatud väga väetatud pinnasele ja lootsin mängijatele kodumaalt ja kaugemaltki pakkuda ühte toredat hingekosutavat nädalalõppu koos maailma kaunima mänguga.

Küllap olid külajutud kaunist Saaremaast jõudnud kodust kaugemalegi ja nii oli Saaremaale tulnud mängijaid Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Ukrainast, Saksamaalt, Rootsist, Poolast, Inglismaalt, sõja tõttu Venemaalt lahkunud mängija mängis FIDE lipu all , 18 rahvusvahelist suurmeistrit ja hulk rahvusvahelisi meistreid kaunistaks ka suuremaid maleüritusi, kohale oli tulnud “vana kooli mehi” ja päris lapseohtu mängijahakatisi, mis oli suurepäraseks koosluseks vahvaks malepeoks.

Usun, et III COOP Saaremaa malefestival õnnestus kenasti ja loodetavasti ootavad kõik juba 2023 juunikuus toimuvat IV COOP Saaremaa malefestivali.”

AITÄH KÕIGILE!

Urmas Randma

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.