main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Robert Virves rajal. Pille Russi

Robert Virves andis Rally Estonia võidu viimase katsega

Kategooriad: Autosport
Autor: Alver Kivi
07.07.2024
18:32

Pühapäeval võitis esimesest kolmest kiiruskatsest Robert Virves kaks, millega oli tema edu punktikatse eel Georg Linnamäe ees 9,3 sekundit. Vahepeal saabus Lõuna-Eestisse aga torm koos tugeva vihmaga. Linnamäe võitis punktikatse Virvese ees 11,5 sekundiga ja kogu ralli vaid 2,2 sekundiga.

„Teadsin algusest peale, et me ei liigu eriti edasi,“ rääkis Robert Virves Rally TV-le. „Oli arvata, et anname aega ära. Tagaosa läks kogu aeg käest ära. Oleksime tahtnud võita, aga okei, Georg on järgmine, keda ma tahan, et selle võidaks, seega nii paha ei olegi.“

Hommikuse hoolduse ajal ütles Robert Virves Rally TV-le, et peab kohe kihutama hakkama. „Katsed, mis meil täna on, need on terve ralli kõige keerulisemad. Viimane päev on tehtud nii põnevaks, kui võimalik. Kas need sobivad ka mulle? Saame kohe varsti teada,“ lausus ta.

Samas tõdes saarlane, et senine on olnud üks tema parimaid rallisid ja et saab ka Georg Linnamäega tihedalt võidelda teeb selle eriti heaks. Robert Virves võitis kohe avakatse ja suurendas edu Linnamäe ees 4,6 sekundile. „Meil oli autoga üks väike probleem, aga kõik peaks olema korras. Katse kitsal lõigul oli üsna raske sõita,“ märkis rallipiloot.

12. katsel kaotas Virves Linnamäele 1,7 sekundiga. „Ausalt öeldes pole hetkel mõnus sõita, eriti just kitsastes kohtades pole enesetunne õige,“ tunnistas Virves, kelle sõnul oli raske keskenduda, kuid üldises plaanis kõik okei.

Eelviimasel katsel oli Virves Linnamäest koguni 6,4 sekundit kiirem. „Nii need asjad peaksidki olema,“ oli Virves finišis rahulolev. „Mõnes kohas olime head ja mõnes võinuks olla paremad, aga neis tingimustes pole kellelgi kerge. Hooti olid teel üllatavad augud sees, aga muidu tuli üsna okei läbimine.“

Aleks Lesk kolmas

EMV3 klassis läksid kohe teistel eest kolm võistluspaari, kelleks olid Ford Fiesta Rally3 autodel sõitnud Romet Jürgenson – Siim Oja ja Patrick Enok – Silver Simm ning Renault Clio Rally3 autoga Eesti teedel esimese stardi teinud Joosep Ralf Nõgene – Aleks Lesk. Klassivõidu võtsid põnevas heitluses lõpuks Jürgenson – Oja, kes edestasid Enok – Simmi 11,1 ja Nõgene  Leski 26,1 sekundiga.

Sander Pruul esimene

Esiveoliste klassis EMV4 ei olnud vastast võistluspaarile Jaspar Vaher – Sander Pruul (Ford Fiesta Rally4), kes võitsid kümnest sõidetud katsest kümme. Klassi teine koht Karl-Markus Sei – Martin Leotootsile (Peugeot 208 Rally4), kes jäid võitjatest 43,3 sekundi kaugusele ja kolmandad olid Mark-Egert Tiits – Jakko Viilo (Ford Fiesta Rally4), kes jäid võitjatele alla 1.27,0.

Lüüding – Rander kolmandad

Hooaja neljanda Eesti meistrivõistluste etapi kõige põnevam heitlus toimus klassis EMV6, millest väljusid võitjatena Markus Tammoja – Henri Ääremaa (BMW M3).

Klassi teise koha võtsid lõpuks Taavi Niinemets – Esko Allika (BMW M3), kes jäid võitjatest 6,3 sekundi kaugusele. Kolmandad olid Daniel Lüüding – Karmo Rander (BMW M3 E46 Compact) 2.56,9.

Tiits – Kostikov teised

EMV7 klassis võtsid kümne kiiruskatse kokkuvõttes klassivõidu Oskar Männamets – Holger Enok (Citroën C2 R2 Max), kes edestasid Sander-Erik Tiits – Fredi Kostikovi (VW Golf II) 57,4 sekundiga ja Madis Moor – Mihkel Reimalit (BMW 316i) 3 minuti 14,3 sekundiga.

Piipuu – Mägi esimesed

Klassis EMV8 startinud kahest ekipaažist jõudsid finišisse mõlemad. Klassivõidu võtsid Taavi Piipuu – Oliver Mägi (BMW 116i E87), kelle edu Priit Guljajev – Gerdi Guljajev (Nissan Sunny) ees oli 9,7 sekundit.

Terminal Autoralli Eesti meistrivõistlused jätkuvad augusti eelviimasel nädalavahetusel Paide teedel.

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.