main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Sporditegemine Saaremaal: Traditsioonid ja uued võimalused

Kategooriad: Varia
Autor: Alver Kivi
15.09.2024
10:29

Saaremaa on Eesti suurim saar, kus sportimine on alati olnud loomulik osa igapäevaelust. Saare inimesed on tuntud oma armastuse poolest looduse ja liikumise vastu. Siin tegeletakse kõigega alates jalgrattasõidust ja jalgpallist kuni purjetamise ja maadluseni. Lisaks sellele on viimastel aastatel populaarsust kogunud ka online-spordiennustused, kus saab panuseid teha erinevatele spordialadele.

Mida Saaremaal spordina tehakse?

Saaremaal on palju spordivõimalusi ja elanikel on valikuvabadust just neile sobiva ala leidmisel. Mõned Saaremaa lemmikspordialad on:

  • Jalgrattasõit: Tänu saare tasasele maastikule ja maalilistele teedele on jalgrattasõit siin üks populaarsemaid tegevusi. Suviti näeb teedel tihti rattureid, kes valmistuvad kohalike võistluste, näiteks Saaremaa Velotuuri, jaoks.
  • Jalgpall ja korvpall: Jalgpall on Eestis üldiselt populaarne ja Saaremaal on see üks peamisi spordialasid. Kohalik uhkus on FC Kuressaare, saare esindusmeeskond, kes mängib Eesti jalgpalli kõrgliigas ehk Premium liigas. FC Kuressaare on kohalike jalgpallifännide jaoks südamelähedane meeskond, keda käiakse aktiivselt toetamas nii kodumängudel Kuressaare linnastaadionil kui ka väljasõitudel. Meeskonna edu ja kirg on inspireerinud noori jalgpallureid üle kogu Saaremaa.
  • Poks ja maadlus: Saaremaal on tugev maadluskultuur, kust on pärit mitmeid silmapaistvaid Eesti maadlejaid. Poks on samuti populaarne, eriti noorte seas, kes soovivad end sportlikult arendada ja oma jõudu proovile panna.
  • Veespordialad: Purjetamine ja aerutamine on saare vetes eriti levinud spordialad, kuna Saaremaa rannik pakub suurepäraseid tingimusi nende harrastamiseks. Meri ja vesi on alati olnud saarlastele lähedased, nii et veespordialad on kohalike seas väga armastatud.

FC Kuressaare – saarlaste jalgpallimeeskond

Kui rääkida Saaremaa spordist, ei saa üle ega ümber kohalikust jalgpallimeeskonnast FC Kuressaare. Meeskond on saare jalgpalli visiitkaart ja nende edu Eesti Premium liigas on tõstnud Saaremaa jalgpalli tuntust. FC Kuressaare kodumängud toovad alati kokku hulga fänne, kes elavad kirglikult oma meeskonnale kaasa. Klubi on ka suureks eeskujuks noortele jalgpalluritele, kes unistavad ühel päeval sama särgis mängimisest.

Kuigi meeskond on väikese saare esindaja, on nad oma võitlusvaimu ja visadusega tõestanud, et nad suudavad konkureerida ka suuremate klubidega. See on üks põhjusi, miks Saaremaa spordielu on elav ja jalgpall on noorte seas jätkuvalt väga populaarne.

Spordiennustused ja online kasiinod

Spordile kaasa elamine on Saaremaal traditsiooniks, kuid viimastel aastatel on saarlased leidnud uue viisi spordipõnevuse nautimiseks – spordiennustused ja online-kasiinod. Paljud kohalikud fännid teevad panuseid oma lemmikmeeskondadele, sealhulgas FC Kuressaare mängudele, Eesti online kasiinodes. See võimaldab neil lisada spordivaatamisele täiendavat põnevust ja emotsiooni.

Eesti online kasiinod pakuvad spordiennustuse võimalusi paljudele spordialadele, nii kohalikele kui ka rahvusvahelistele. Lisaks sellele saab teha live-panuseid, mis tähendab, et inimesed saavad panustada mängu käigu ajal ja veelgi rohkem oma teadmisi ja õnne proovile panna.

Suured spordisündmused Saaremaal

Saaremaal toimub aastaringselt ka mitmeid spordiüritusi, mis toovad kokku tuhandeid osalejaid ja pealtvaatajaid:

  • Saaremaa Ralli: See autospordisündmus on üks tuntumaid ja populaarsemaid üritusi saarel. See meelitab kohale nii rahvusvahelisi võistlejaid kui ka autospordifänne, kes saavad ka spordiennustustes oma teadmisi proovida.
  • Saaremaa Kolme Päeva Jooks: Tegu on Eesti ühe pikima traditsiooniga jooksuvõistlusega, mis toob kohale sadu jooksuhuvilisi. Üritus kestab kolm päeva ja osaleda saavad nii harrastajad kui ka tippsportlased.

Saaremaal on sport eluviis, mida hinnatakse kõrgelt. Olgu selleks jalgpall, maadlus või veespordialad, saarlased on alati olnud aktiivsed ja kirglikud sportlased. FC Kuressaare on oluline osa kohalikust spordielust, ühendades fänne ja inspireerides tulevasi jalgpallureid. Lisaks traditsioonilisele sporditegevusele on online-kasiinod ja spordiennustused andnud saarlastele võimaluse kaasa elada oma lemmikmeeskondadele ja -sportlastele uuel ja põneval viisil.

„Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!”.

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.