main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Fotol medalivõitjad J.Truu (pronks), K-C.Sugul (kuld), A.Laidvee (hõbe). Erakogu

Kabetajad selgitasid meistri

Kategooriad: Kabe
Autor: Alver Kivi
24.03.2024
19:08

23. märtsil Täiskasvanute gümnaasiumis läbi viidud võistlustel osales 7 kabetajat, kolm Saaremaalt ning kaks nii Järva- kui Tartumaalt. Kuuel osavõtjal on meistrikandidaadi järk.

Loosi tahtel pidid juba esimeses topeltvoorus sotid selgeks tegema ühe piirkonna külalised. Tartumaalaste matšis teenis olulise edumaa Keir-Christian Sugul, kes võitis Algo Laidveed 1,5:0,5. Järvakate matšis võitis Priit Jürjo sama skooriga Jüri Siimu. Edukalt alustas Kuressaare noormängija Siimeon Vahter, kes leidis Ivar Truuga mängides ilusa võidukombinatsiooni. Teises partiis Ivar revanšeeris.

Allakirjutanu pääses mängima teises voorus ja sai kohe 0:2 “sauna” Laidveelt. Ka edasi kulges turniir mõlema tartlase juhtimisel, kusjuures Suguli esimeses voorus saavutatud edumaa säilis.Viimast vooru alustades oli Keiril ikka punktiline edumaa ja kuigi see kahanes poolele punktile, polnud võitjas kahtlust.

Järjestuseks kujunes: 1. Keir-Christian Sugul 10 (12-st), 2. Algo Laidvee 9,5, 3. Jaan Truu 6, 4. Ivar Truu 5, 5.-6. Priit Jürjo ja Jüri Siim mõlemal 4, 7. Siimeon Vahter 3,5 punkti. Siimeon areneb silmnähtavalt ning võib olla oli see viimane turniir, kus kõik kogenud kabetajad teda edestada suutsid.

Vähe, kellel peale turniiri võitja oli alust oma mänguga rahule jääda. Järvakad juba kuulutasid, et niimoodi see ei jää.

Jaan Truu

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.