main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Kabetajad selgitasid karikavõitja

Kategooriad: Kabe
Autor: Alver Kivi
22.12.2023
16:33

Maakonnna lahtistel kabekarikavõistlustel asusid karika eest mängima kolm kogenud meistrikandidaati. Neljandat, Keir-Christian Sugulit ei saa eluaastate järgi veel kuigi kogenuks pidada, küll on ta nendest kabeliselt kõige võimekam.

Esimeses topeltvoorus kohtusid Sugul – Ivar Truu ning Laidvee – Jaan Truu. Mõlemad matšid lõppesid meretaguste külaliste 1,5:0,5 võiduga. Ivari kinnitust mööda oli nendele loositud algseis ühele poolele tublisti soodsam. Keir suutis raskema algseisu ära kaitsta, aga Ivar mitte.

Laidvee – J.Truu matšile sattus avanguvariant, mida paljud kabetajad ka vabatahtlikult mängivad. J.Truu ülehindas oma seisu ega hakanud õigel ajal  lihtsustamisele mõtlema. Selle karistas Laidvee ära. Teine partii oli terav ja huvitav, aga rahunes siiski viigiks.

Suguli – Laidvee viigiga lõppenud esimese partii kohta arvar noor Sugus enesekriitiliselt, et polnud juba ammu nii vigaselt mänginud. Aga suurtesse raskustesse sattus ta hoopis teises partiis. Laidveel oli meeldiv valik, kas lasta vastasel kahe vähemkiviga kabesse murda või jätkata võrdsete kividega, kusjuures polnud päris selge, kas Sugulil üldse kabestuda õnnestub. Selle Laidvee valiski, kuid just selles variandis oli vastasel viik siiski olemas.

Jaan Truu – Ivar Truu esimeses partiis õnnestus Jaanil suunata partii pöördkallakavangu tuntud lõksu ja saada kerge võit. Sellesst arusaadavalt nördinud Ivar tegi  teise partii avangus ühe “pehme” käigu ja kaotas sellegi.

Nüüd oli nii Sugulil, Laidveel kui J. Truul võrdselt 2,5 punkti, kuid viimase vooruga ei jäänud taolisest “demokraatiast” midagi järele. Keir võitis mõlemas partiis Jaani, kes oli nüüd ise koolitükid selgeks õppimata jätnud koolipoisi osas. Ivaril õnnestus võiduga 1,5:0,5 laidvee üle näidata, et Saaremaalgi osatakse kabet mängida.

Lõppjärjestuseks kujunes seega 1. Sugul – 4,5; 2. Laidvee – 3; J.Truu – 2,5 ja 4. I.Truu 2 punkti.

Jaan Truu

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.