main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Sõbralikult poodiumil. Kaarma sport

Saarlased tegid mölkkys hiidlastele tuule alla

Kategooriad: Mölkky
Autor: Alver Kivi
27.08.2023
08:50

Kaubi küla mänguväljakul toimus viies Saaremaa ja Hiiumaa maavõistlus mölkkys. Siiani oli seis saarlaste poolt vaadatuna üsna nukker – hiidlased olid kõik neli esimest korda võidukarika endale võitnud.

Seekordne võistlusplaan sai olla vaid üks – võit, lootust oli – sest kolm vastset Euroopa meistrit kaunistasid Saaremaa võistkonda. Tõsi, ka Hiiumaa ei tulnud lihtsalt kaotama – olid ka neil paremad pojad ja neiu taaskord võitu soovimas.

Nii alustati Saaremaa – kapten Boris Lehtjärv, Jaanus Raamat, Tanel Raamat, Meelis Kask, Siljar Pahapill ja Margit Lepp, Hiiumaal vastu panna –  kapten Virgo Kattel, Vaiko Kivi, vanameisterist legend Valeri Filipenko, Hanno Voole, Villem Reitalu ja Anni Kingsepp.

Esimene mäng – võistkondlik snaiper, kokku oli vaja saada 151 punkti. Saarlased aga juba kolmandal viskel eksivad ja Hiiumaa saab väikese eduseisu ja kuigi lõpueel eksivad ka nemad, siis võit siiski neile skooriga 151:115 ja selle eest esimesed kolm punkti tabelisse.

Edasi kaks vooru triplit ja Saaremaa ei anna järgi, triode võit 9:7 saarlastele ja nii vähendati üldseisu 9:10 – le.

Järgmine mänguviis duppel ja kolm vooru. Saaremaa juba esimeses voorus kostitab naabreid kolmes mängus võrdse 3:1 kaotusega ja asub ise tabelit juhtima 18:13 ja kuigi paarismängu teises ringis hiidlased vähendavad vahe veekord minimaalseks, siis kolmandas voorus suurendab Saaremaa oma edu taas, – 30:25.

Veel üksikmängu voor ja lihtne arvutus näitab et võiduks vajaliku 40 punkti saavutamiseks on saarlastele vaja veel juurde 10 punkti, hiidlastele aga 15. Meeste vastased tulevad loosiga ja naine ikka naise vastu, nii algaski otsustav voor.

Ja kuigi ka siin mängiti tasavägiselt, oli Saaremaa siiski veidi kindlam ka siin, singli vooru võit 13:11 tähendas kokku punktiseisu 43:36,  seega 2023 saab maavõistluse võidu Saaremaa, jättes rändkarika esmakordselt kodusaarele. Järgmine – 2024 aasta maavõistlus saab aga toimuma Hiiumaal Kärdlas.

Mölkky hooaeg Saaremaal aga jätkub juba pühapäeval, kui #asaspahotellsaaremaamölkkyliiga2023 viies ja otsustav etapp saab toimuma Kaubi mänguväljakul, selguvad viimase etapi parimad ja ka ka kolmanda Liiga hooaja üldvõitja.

Kaarma Sport Management team

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.