main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Tormi Joonatan Metsla tahab Itaalias sammu edasi teha

Kategooriad: Korvpall
Autor: Alver Kivi
08.08.2023
13:49

Orissaarest sirgunud 18-aastane korvpallur Tormi Joonatan Metsla sõlmis Itaalia Serie A klubiga Pistoia Basket 2000 1+1 aastase lepingu. Sellega alustab ta Itaalias oma viiendat hooaega ja püüab murda end klubi esindusmeeskonda.

Neli aastat Pistoias toimetanud 197 cm pikkune Tormi Joonatan Metsla ütles, et otsustas samas klubis jätkata, kuna tal on aasta veel koolis käia ning seal on inimesed ja treenerid varasemast juba kõik tuttavad. „Pistoia on nagu minu kodu ja seepärast ei pidanud üldse pikalt mõtlema,“ lausus ta.

„Mõtlen profikarjäärile, loodan jala ukse vahele saada ja tahan jõuda nii kõrgele, kui võimalik. Kuna olen seal juba pikalt olnud, siis olen saanud Itaalia korvpallikodakondsuse, mis tähendab, et mind ei arvestata enam välismängijana. See peaks tulevastes valikutes kasuks tulema.“

Tormi Joonatan Metsla hindab Pistoias võimalust treenida juba koos esindusmeeskonnaga. „See on ikka hoopis teine asi ja teine tase,“ tõdes ta. „Kiirused on kõrgemad ja meeste kehad on tugevamad. Noortega võrreldes on trennis ikka oluliselt raskem, aga eks ma tasapisi püüan endale koha tekitada.“

Metsla sõnul oleks tore ka meeste mängus võimalus saada, kuid kindlasti ei ole see eesmärk omaette. „Kui saan oleks tore, kuid see on vähe tõenäoline ja sellele ma väga ei mõtle. Eeskätt püüan ikka trennis peale saada ja ennast näidata,“ märkis ta.

Pistoia U19 meeskonnas on Tormi Joonatan Metsla olnud põhitegija, ta on kuulunud seal algviisikusse ja teeninud keskmiselt 30 mänguminutit. „Tase on kõva ja minu piirkonna meeskond võitis eelmisel aastal liiga ära,“ selgitas pallur.

Tormi Metsla on samas klubis harjutanud juba neli aastat ja tema hinnangul on arengule palju kaasa aidanud treeningud meeste satsiga. „Eeskätt olen saanud targemaks ning tean mida väljakul teha, aga ka viskamises ja kaitsemängus olen palju juurde pannud. Seal on nii, et kui kaitses ei oska mängida, siis palju võimalusi pole,“ lausus ta.

Samas on Metslal noore mängijana vaja juurde panna eeskätt füüsiliselt, aga tagamängijana ka palli käsitlemises. „Peab hakkama vahel mängu rohkem enda peale võtma. Tihti olen mängujoonises liigselt kinni ja jään seepärast väljakul passiivseks,“ märkis ta.

Hiljuti kuulus Tormi Joonatan Metsla Euroopa meistrivõistlustel Eesti U18 koondisesse, kus teenis palju mänguminuteid ja oli ka resultatiivne. „Eesti koondist on alati au esindada,“ lausus ta. „Ma ei saanud mängida küll enda positsioonil ja treenerid kasutasid mind seal, kus ma varem üldse mänginud pole. Ei olnud just mugav, aga andsin parima.“

Algaval õppeaastal on Tormi Joonatan Metsla Orissaare gümnaasiumi abiturient. „Kool on mul õppimise võimalikult mugavaks teinud ja õpetajad on mulle vastu tulnud. Vahel ikka väga ei viitsi õppida ka, aga vanemad on siin palju aidanud,“ rääkis noor korvpallitalent.

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.