main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Teele: "Minu venna pronks kaugushüppes tähendab, et kõik Treieli pereliikmed on nüüd saaremängudelt medali võitnud! (Ema-issi-tädi-õde-mina-venna-õe abikaasa) Vahel meil kõigil on üle 40 medali!" Erakogu

Saarte mängud: Hiilguses Treiel!

Kategooriad: Saarte mängud
Autor: Alver Kivi
18.07.2023
08:21

Saarte mängude kergejõustikus on viimased kolm aastakümmet domineerinud üks Saaremaa perekond.

1993. aastal võitsid Urmas Treiel ja tema abikaasa Virge viis medalit, sealhulgas Urmas kulla meeste kolmikhüppes ja Virge naiste kaugushüppes. Nende edu jätkus ka 1995. aastal ning 1997. aastal pidasid nad oma parimad mängud, kui kahe peale võideti viis kuldmedalit. Virge jätkas medalivõitmist veel ka 2001. ja 2003. aastal.

Treieli nimi puudus siis mängudelt 10 aastat, kuni 2013. aastal sõitis nende tütar Linda Bermudale debüüti tegema ja tegi seda stiilselt, püstitades uued mängude rekordid kõrgushüppes ja kuulitõukes – mõlemad kehtivad siiani. Linda võitis ka kettaheites kuldmedali.

Linda 2015. aastal ei võistelnud, kuid debüüdi tegi tema noorem õde Teele, kes võitis kõrgushüppes kuldmedali. Linda naasis 2017. aastal, võites kuldmedali kettaheites ja kuulis ning seejärel kordas 2019. aastal mõlemal alal oma võite. Et pere jaoks järjekordne vahva nädal läbi saaks, võitis Teele kõrgushüppes oma teise kuldmedali. Guernseyl sai ta õe järel hõbeda.

Guernseyl võitis Linda (Kivistik) odaviske, kuulitõuke ja kõrgushüppe. Tema Eestit olümpiamängudel esindanud abikaasa Kaur võistles mängudel esimest korda ning võitis 10 000 meetrit ja takistusjooksu.

Saarte mängude debüüdi tegi Guernseyl Linda ja Teele noorem vend Johannes meeste kaugushüppes, kus ta teenis oma esimese mängude medali, mis oli pronks ja 110 meetri tõkkejooks lõppes talle hõbemedaliga.

Kui lisada nende tädi Viire Viss (Virge õde), kes on ka kergejõustiku medalivõitja on tegemist ühe imelise Saarte mängude kergejõustikuperega!

David Griffiths, Island Games Athletics

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.