main banner
Saaremaa Spordisõber logo




2029. aasta Saarte mängud toimuvad Isle of Manil

Kategooriad: Saarte mängud
Autor: Alver Kivi
18.07.2024
09:33

Rahvusvahelised Saarte mängud naasevad viie aasta pärast võidukalt oma sünnikohta. Mani saar on kinnitatud 14.–20. juulini 2029 peetavate 22. mängude korraldajasaareks.

Rahvusvaheliste Saarte Mängude Assotsiatsiooni (IIGA) liikmed kinnitasid uudist oma viimasel aastakoosolekul (AGM) 13. juulil. See on kolmas kord, kui saar on mängud ürituse ajaloos võõrustanud.

Mani saar korraldas esimesed Saarte mängud 1985. aastal ja seejärel uuesti 2001. aastal.

Pärast üldkoosolekut ütles IIGA äsja valitud esimees Andrew Inkster: „Meil on hea meel näha, et need tulevased võõrustajasaare kokkulepped täna kinnitatakse ja ootame nende korralduste edasist arengut. Kuna ka mitmed teised liikmessaared näitavad üles tõsist huvi võõrustajaks saamise vastu, oleme kindlad, et meie mängud on tuleviku jaoks kindlad.”

Mullu oktoobris külastas IIGA tollane esimees Jörgen Pettersson Mani saart, et hinnata selle sobivust mängude korraldamiseks. Visiit tuli pärast seda, kui 2029. aasta Saarte mängude korraldamiseks 2023. aasta suvel käivitati ametlik Mani kampaania.

Pettersson ütles: „Meil oli hea meel Mani pakkumise vastuvõtmise üle ja meile on avaldanud suurt muljet nii pakutavad rajatised, kui ka asjaosaliste entusiasm. Mängude edu tuleneb ulatuslikust saare koostööst spordi, ametnike ja Mani saare valitsuse vahel.“

Arvatakse, et sündmus meelitaks kohale rohkem kui 4000 inimest ja annaks saarele majandusliku tõuke umbes 3,5 miljoni naela väärtuses. Mani peaminister Alfred Cannan ütles visiidi ajal: “Kui oleme edukad, pakub see Mani sportlastele korduva võimaluse ja inspireerib veel tuhandeid. Mängude korraldamine oleks suurepärane võimalus tutvustada Mani saart uuele publikule, mis toetab nii saare plaani, kui ka majandusstrateegia põhieesmärke.“

  1. aasta võistlused korraldab Orkney, 2027. aasta Saarte mänge võõrustavad Fääri saared.

Samal ajal kinnitati Gotland, 1999. ja 2017. aasta mängude võõrustaja, 2031. aasta Saarte mängude eelistatud pakkujaks.

 

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.