main banner
Saaremaa Spordisõber logo




Stardis on ka nende võistluste läbi aegade edukaim Saaremaa kergejõustiklane Genro Paas. Alver Kivi

2023 Saarte mängud: kergejõustikukoondises veteranid ja uustulnukad

Kategooriad: Saarte mängud
Autor: Alver Kivi
28.06.2023
09:56

8. juulil Guernseyl algavatel Saarte mängudel on Saaremaad kergejõustikus esindava delegatsiooni suurus 13 inimest, kelle hulgas on nende võistluste mitmekordsed medalistid ja oma esimese etteaste tegevad sportlased.

Võistkonna liider on jooksja Kaur Kivistik, kes on esindanud Eestit nii olümpiamängudel, kui ka maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel. Tema põhidistantsiks on läbi aastate olnud takistusjooks, kuid viimasel ajal on ta pööranud tähelepanu maratonile. Ta sai 2022. aasta EM-i maratonil 32. koha ajaga 2:17.51.

Taas on stardis Linda Kivistik (endine Treiel), kes kuulub legendaarsesse Saaremaa kergejõustiku perre. Linda Kivistik osaleb oma neljandatel Saarte mängudel ja tal on tänaseks märkimisväärne rekord – seitse võistlust, seitse võidetud kuldmedalit ja kaks mängude rekordit kuulitõukes ja kõrgushüppes.

Linda noorem õde Teele Treiel on valitsev naiste kõrgushüppe meister Gibraltarilt 2019. aastal ja nende vend Johannes Treiel osaleb Saarte mängudel esimest korda. Nende vanemad Urmas ja Virge Treiel on mitmekordsed Saarte mängude kuldmedalistid.

Konkurentsi on pakkumas ka Genro Paas, kes on sealhulgas seitsme kullaga võitnud läbi aastate rohkem individuaalseid medaleid, kui ükski teine ​​Saaremaa sportlane. Genro naaseb oma üheksandatele mängudele ja esimest korda on üheks meeskonnakaaslaseks tema poeg Gevin Genro Paas.

Saarte mängudel teeb naistest oma debüüdi pikamaajooksu kolmik Lisett Alt, Helina Pärn ja Liina Tabri.

Kohal on ka mitmekordne mängude medalist kuulitõukes, kettaheites ja odaviskes Airika Kapp, varasemalt medaleid võitnud Herkki Leemet ja Rauno Liitmäe ning kolmedel mängudel jalgpallikoondisesse kuulunud Mikk Rajaver.

Naised: Lisett Alt, Airike Kapp, Linda Kivistik, Helina Pärn, Liina Tabri, Teele Treiel

Mehed: Kaur Kivistik, Herkki Leemet, Rauno Liitmäe, Genro Paas, Gevin Paas, Mikk Rajaver ja Johannes Treiel.

Share


Portaal on valminud Kohaliku omaalgatuseprogrammi toel
Toetajad:
Kuressaare

Tule meie meeskonda!

Ootame oma meeskonda inimest, kes armastab sporti. Pakume võimalust teha samm spordiajakirjandusse ja hakata portaalis saaremaasport.ee vahendama maakonna sportlaste tegemisi. Väike samm võib viia suureni. Kui oled huvitatud võta ühendust telefonil 56 47 39 60.

Ootame oma meeskonda inimest, kes soovib ja oskab tegeleda reklaamimüügiga. Kui oled huvitatud, siis portaal saaremaasport.ee on just sinu jaoks. Võta ühendust telefonil 56 47 39 60.